Новости

ШТА ОСТАЈЕ ПОСЛЕ ЗАНОСАНедеља, 22. јануар 2023. године у 20.00 часова
Мала дворана
Сцена "МАСКА"
ШТА ОСТАЈЕ ПОСЛЕ ЗАНОСА
Монодрама
Игра: Јелица Брестовац
Наратор: Исидора Бјелица (аудио запис)
Краљ Милан: Синиша Убовић (аудио запис)
Адаптација и режија: Исидора Бјелица
О представи:
Нова представа Исидоре Бјелице, је инспирисана животом краљице Наталије Обреновић у којој је писала у својој бестселер књизи са преко педесет издања - Краљице Сербске... Шта остаје после заноса - Наталију игра бриљантна Јелица Брестовац - није само историјска прича о најчуванијим тајнама наше историје, то је прича у којој ће се препознати свака жена која је доживела преваре, издаје, разочарења, борбу за дете..
Невероватно је да је ова омиљена српска краљица заправо парадигма како женствености и романтичности тако и мајчинства, јачине али и борбе против табуа и мизогиније као и атавистичких предрасуда средине.
Модерна режија и драматургија по којој је Бјелица позната кроз своје награђиване и хит представе овде је добила посебну јачину уз бриљантну глуму Јелице Брестовац која на невероватан начин дочарава колико је прича о Наталији заправо прича о свакој жени...Представа није само историјска истина о једној жени она је де факто радионица љубави у драмској форми, она је учење како да издржимо оно што је неиздрживо и како да се изборимо и са најтежим тренуцима и изађемо јачи. У тананој антиномији туге и смеха , где се смењују сузе и смех као и у животу, испричана је најузбудљивија прича европске историје.

Цена улазнице је 300 динара