Новости

Концерт - Alice in WonderBandНедеља, 26. 2. 2023.
Мала дворана у 20.00 часова
Концерт - Alice in WonderBand
Цена улазнице је 300 динара 
Ово су другачији звуци Балкана! 
Alice in WonderBand слави необичну и уверљиву жанровску мешавину на свом деби албуму “RikaTaka, New Balkan Rhythm” објављеном 4. новембра за угледну немачку кућу “CPL-Music.” Водећи публику на путовање Балканом, не бојимо се нових звукова. С музичком традицијом Балкана спајају се акустични звуци тела као инструмента, при чему народне песме из Србије, Хрватске, Босне, Северне Македоније, Бугарске, Молдавије, Грчке, Турске, Косова, па чак и Мађарске, буде радозналост за богату музичку традицију регије.
Доживите културну баштину овог поднебља на непосредан, узбудљив и несвакидашњи начин!

Alice in WonderBand је настао 1998. године на Фрушкој гори, а од тада је плодове свог креативног рада проширио на читав регион. Једини су у овом делу Европе који се баве врло специфичном врстом сценске уметности – спојем музике, позоришта, плеса и акробатике кроз посебну вештину телесних перкусија. За ову технику, у којој је тело ритмички инструмент, едуковали су се код светски познатих телесних перкусиониста.
Alice in WonderBand  је животни пројекат чије језгро чине музичари Ана Врбашки и Марко Дињашки, који су већ 24 године партнери како на сцени тако и у животу, што даје нову димензију њиховом присуству и односу на сцени. Своје пројекте реализују као Удружење грађана Отворени круг Нови Сад. Марко и Ана се баве едукацијом, па сем радионица музике за децу, младе и одрасле, воде и акредитовани вебинар Бројалице и телесна музика као средство рада у развоју говора предшколског детета. Желе да телесна музика нађе што већу примену у образовању деце, младих и одраслих, како би цела заједница могла да осети добробити ове сјајне технике.