Новости

UNBORN (НЕРОЂЕНИ)Недеља, 5. март 2023. године 
Мала дворана у 20.00 часова
Марко Нектан
UNBORN (НЕРОЂЕНИ)
Буто плес
О представи:
Буто плес, настао је у Јапану након Другог светског рата из идеје да се супротстави традиционалном националном плесу, а пружајући отпор апатичности друштва. Сведени, гротескни, несиметрични и сабласни покрети, ван баланса, те специфична бела шминка на лицима извођача, неке су од основних одлика буто плеса који се, ради експериментисања, не одиграва увек на сцени већ и на необичним местима: у мочварама, шумама, храмовима, на глечерима, базенима, улицама, трговима, сметлиштима... Марко Нектан је буто играч, кореограф и учитељ. У својој петнаестогодишњој каријери креирао је преко 500 ауторских дела у Србији и
широм Еворпе. Завршио је мастер студије Креативних А/В продукција. Буто као најважнији медиј рада је учио од великих мајстора од којих су најистакнутији Јошито Охно, Шарлота Икеда, Ко Морибуши и други.
Јапанска Плесна архива проглашава га 2018. године за значајног интернационалног Буто уметника. Оснивач је и ументички директор Културног центра „Нектан Арт“ који броји преко 100 продукција ауторских перформанса за 5 година постојања. Сарађивао је са више алтернативних позоришта, плесних и уметничких трупа из Србије и из различитих земаља Европе.
Цена улазнице је 300 динара