Новости

ЧАЈ У 8 - САША ВАСИЋСреда, 17. 5. 2023.
Велики хол у 20.00 часова
Чај у 8
САША ВАСИЋ
Улаз је слободан

Саша Васић је рођен у Крушевцу, 06. јуна 1967. године. Професионалну музичку каријеру је започео 1992. године као гитариста групе “О’ ђила”, a 1993. године оснива бенд “Мисија”који престаје са радом 1996.године Наредне године наступа на Будванском фестивалу са својом композицијом “ Једном”, и осваја награду за најбољу интерпретацију. Албум “ Без имена” 1998. године, издаје за издавачку кућу “ Комуна” , исте године наступа као гост на концертима групе “Индеxи”, у Сава центру и Спенс-у у Новом Саду. Одржава 1999. године два солистичка концерта, први у Српском народном позоришту у Новом Саду, а други у Коларчевој задужбини у Београду са својим бендом и гудачким квартетом, док 2000. године одржава солистички концерт у Синагоги у Новом Саду. Исте године добија награду за најбољу интерпретацију на Зрењанинском музичком фестивалу. Објављује други албум под називом “ Једном у животу” за издавачку кућу “ Кошава”. На Будванском фестивалу 2001. године за песму “ Ко’ лијана”, аутора Корнелија Ковача, добија награду за најбољу интерпретацију под називом “ Даворин Поповић”, а аутор Корнелије Ковач за најбољу композицију. Трећи албум под називом “ Ко’ лијана”, појављује се 2002. године у издању куће “City records”.
Исте године се одржавају два солистичка концерта, један у Српском народном позоришту у Новом Саду, а други у Дому синдиката у Београду. На Будванском фестивалу, добија прву награду као композитор за песму “ Бол до лудила” коју је извела Марија Шерифовић 2004. године, а 2009. године издаје четврти албум под називом “ Можда” за издавачку кућу “City records ”. Исте године одржава солистички концерт у Позоришту на Теразијама у Београду. У децембру 2018. године, издаје пети албум, под називом “ Сан” за издавачку кућу “Менарт” У међувремену се бави писањем музике за друге извођаче, компоновањем за документарне
филмове и наступа у позориштима и културним центрима у Србији и Црној Гори.На фестивалу “ Београдско пролеће”, наступа са својом композицијом “ Отац”.