Музика

 ЧАЈ У 8 - КОНЦЕРТ ЈОВАН МИХАЈЛОВИЋ & ВУК ДРАГИЧЕВИЋ

ЧАЈ У 8 - КОНЦЕРТ ЈОВАН МИХАЈЛОВИЋ & ВУК ДРАГИЧЕВИЋ


02.11. - 02.11.2022

Улаз је бесплатан

Среда, 2 новембар 2022. године 
Велики хол у 20.00 часова
ЧАЈ У 8
Улаз је слободан
ЈОВАН МИХАЈЛОВИЋ &  ВУК ДРАГИЧЕВИЋ

 • Велики хол
 • +381 (0)22 471-212
 • Додај у календар • Среда, 2 новембар 2022. године 
  Велики хол у 20.00 часова
  ЧАЈ У 8
  Улаз је слободан
  ЈОВАН МИХАЈЛОВИЋ &  ВУК ДРАГИЧЕВИЋ

  Вук Драгичевић је рођен 1996. године, у Новом Саду. Почео је да учи класичну гитару са 11 година. Завршио је нижу и средњу музичку школу “Јосип Славенски” у Београду, у класи професора Слободана Миливојевића. Током школовања је освајао награде на неколико државних и међународних такмичења. Неке од тих су:
  - I награда на “Guitar Art Festival” (2013, 2015)
  - I награда “Vojvodina Guitar Festival” (2013, 2014)
  - I награда на Републичком такмичењу (2012, 2014, 2015-дуо гитара),
  - I награда на Смотри музичких талената (организатор: ЗМБШС)
  - I награда на “Sarajevo International Guitar Festival” (2013)
  - I награда на “Subotica Guitar Open Festival” (2012)
  - II награда на “Guitar Art Festival” (2014)
  - II награда на “Banja Luka Guitar Festival” (2012).
  Као ученик СМШ “Јосип Славенски”, добио је прилику да наступи, као солиста, са оркестром СМШ “Јосип Славенски”, изводећи том приликом Концерт у А-дуру, Ф. Карулија. Свој први солистички реситал је одржао са 18 година. Након завршетка средње школе, уписао је Факултет музичке уметности, у Београду. Основне и мастер академске студије завршио је у класи професора Срђана Тошића. Током (и након) студија, наступао је на неколико фестивала у земљи и иностранству: - „Naissus Guitar Festival” (2018) – „Nikšić Guitar Festival” (2017) – „Vojvodina Guitar Festival” (2020). 50. издање фестивала “Калемегдански сутони” у Београду (2018) - “Convivium Musicum” фестивал у Крагујевцу (2018) – „Pančevo Guitar Festival” (2019) – „Kyustendil Guitar Festiva“ (2019) – „Carniarmonie” музички фестивал у Италији (2019) – „Nei Suoni dei Luoghi“ музички фестивал у Италији (2019) – „Montenegro Guitar Festival“ (2021). Вук Драгичевић редовно наступа на концертима у Србији и региону. Део је пројекта „Еурострингс“ за 2021. годину. Вук је често део камерних ансамбала, са којима такође наступа у концертним салама у Србији, схватајући да музичка сарадња пружа продубљивање комуникације са другима и проширује разумевање музике уопште. Наступао је као члан неколико ансамбала: гитара и виолончело (изводећи широк репертоар, обухватајући од музике барокног периода, до музике 20. века), трио гитара (изводећи музику 20. и 21.века), као и са гитаристом/певачем (изводећи музику енглеске ренесансе, прилагођене за две гитаре и гитару и глас). Један од њему најдражих наступа јесте изведба Концерта за Аранхуез од Х. Родрига, са симфонијским оркестром РТС-а, у финалу Међународног такмичења Музичке омладине, у Београду (2018), на којем је освојио III награду.

  Јован Михајловић рођен је у Шапцу 1996. године. Почиње да свира гитару са шест година. Завршио је средњу музичку школу “Михаило Вукдраговић” у класи професора Драгана Николића и Станислава Станојевића. Уписао је Академију уметности у Новом Саду у класи професора Зорана Крајишника. Другу годину студија завршио је на размени студената на конзерваторијуму“Giuaeppe Tartini” у Трсту и класи професора Сандра Торлонтана. Учествовао је на бројним државним и интернационалним такмичењима. Добитник неколико првих и других награда на такмичењима попут „Guitar open festivala“, „Naissus Guitar Festa“, „Војвођанског фестивала гитаре“, „Classic Art“ фестивала, „ВАрт“ фестивала, Интернационалног фестивала гитаре „Тремоло“ , „Musical lace“ фестивала. Усавршавао се на мајсторским курсевима код професора попут: Зорана Крајишника, Срђана Тошића, Петра Јанковића, Марка Ердевичког, Дарка Карајића, Милоша Јањића, Костаса Коциолиса, Пиер Луиги Цороне, Омана Каминског и многих
  других. Дипломирао је 2019. године у класи професора Зорана Крајишника. Мастер академске студије завшава са највишом оценом на Факултету Уметности у Нишу у класи проф. др Слободана Миливојевића.
  Тренутно је студент специјалистичких студија у класи проф. Срђана Тошића на Факултету Музичке уметности у Београду.