Музика

 ЧАЈ У 8

ЧАЈ У 8


22.09.2021.

Улаз је бесплатан

Музички програм  „Чај у 8“ започео је 2011. године и јединствен је на територији  читаве Србије. Односи се на концерте класичне и џез музике, у два циклуса, пролећни и јесењи. Уз послужен топао чај, упаљене ...
Музички програм  „Чај у 8“ започео је 2011. године и јединствен је на територији  читаве Србије. Односи се на концерте класичне и џез музике, у два циклуса, пролећни и јесењи. Уз послужен топао чај, упаљене свеће, слободан улаз, публика има прилику да ужива у концератима реномираних извођача који су наступали широм земље и иностранства у најзначајнијим концертним салама и халама, као и младих музичара са Музичких академија у Београду и Новом Саду.

За програм „Чај у 8“ може се рећи да, на својеврстан начин, представља праву музичку терапију. Пригушена светла рефлектора, свеће и послужен чај, доприносе и пружају инспиративну атмосферу уметницима, али и публици која се након  богатог и занимљивог музичког путовања, осећа опуштено и релаксирано.Током десет година колико овај програм егзистира, пред румском публиком, али и посетиоцима из Срема и шире, наступао је до сада велики број уметника, од оних који су већ афирмисани, па  до младих, талентованих,  надарених музичара. Одржани су многи квалитетени клавирски, виолински, гитарски  концерти, наступали су бројни квартети и трија. Програм  је био базиран на класичној литератури великих светских  композитора, а била су заступљена и дела познатих домаћих композитора, као и још неафирмисаних аутора. Програм "Чај у 8"  се након паузе поново  враћа и чека на вас нашу драгу публику!

Добродошли!