Музика

 ЧАЈ У 8 - COTTONTAIL DUO

ЧАЈ У 8 - COTTONTAIL DUO


21.12. - 21.12.2022

Улаз је бесплатан

Среда, 21. 12. 2022. године
Велики хол у 20.00 часова
ЧАЈ У 8
"COTTONTAIL DUO"

Милица Божовић - контрабас
Борис Хложан - гитара
Улаз је слободан

Cottontail duo је акустични џез састав базиран у Б ...
Среда, 21. 12. 2022. године
Велики хол у 20.00 часова
ЧАЈ У 8
"COTTONTAIL DUO"

Милица Божовић - контрабас
Борис Хложан - гитара
Улаз је слободан

Cottontail duo је акустични џез састав базиран у Београду. Чине га гитариста Борис Хложан и контрабасисткиња Милица Божовић. Њихов репертоар се састоји из аранжмана познатих џез стандарада. Активно наступају више од годину дана и саставни су део актуелне музичке сцене у Београду.

Милица Божовић је једна од млађих музичарки која активно доприноси џез сцени у Београду. Знање о свирању контрабаса је стекла учећи сама, те похађањем радионица и мастеркласова, попут радионице Александра Милошевића, Стјепка Гута, Душка Гојковића, Мортена Рамсбола, Рајнхолда Шмолцера и других. Мастер студије је завршила на Факултету музичке уметности у Београду, одсек Џез контрабас, у класи професора Милана Николића. Тренутно наступа у оквиру Квинтета Наде Павловић, Влада Маричић Трија, Квинтета Бориса Хложана и Cottontail Дуа.

Гитариста Борис Хложан је један од истакнутих млађих џез музичара новосадске музичке сцене. Након што је сам овладао основама музицирања на џез гитари, усавршавао се на радионицама и мастеркласовима Александра Милошевића, Петера Херболцхајмера, Џонатана Крајзберга, Џерија Бергонзија, Ингрид Џенсен, Увеа Плата и других. Студирао је на Факултету музичке уметности на одсеку Џез и популарна музика у класи професора Вање Кеврешана. Наступао је на фестивалима у Немачкој, Чешкој, Србији и земљама региона. Један је од оснивача Биг бенда Џез омладине Војводине. Од 2018. године је организатор џем сешна у оквиру програма Културног Центра ЛАБ на ком су наступали неки од најзначајнијих музичара српске џез сцене, међу којима су Владимир Самарџић, Љуба Паунић и Александар Милошевић. Тренутно је члан квинтета Милене Јанчурић, септета Ивана Швагера и културно - естрадног театра Чичини чворци.